luni, 17 decembrie 2007

Proces-verbal,

Proces-verbal,

Incheiat azi , 17.12.2007 cu ocazia organizarii campionatului de fotbal la liceul “Constantin Brancuşi,Oradea. Activitatea s-a desfasurat in incinta şcolii, pe parcursul a cateva saptamani intre orele: 15-16

Activitatea a cuprins o echipa din fiecare clasa in urma participarii s-a ajuns in finala,unde au ajuns numai 2 echipe din nr. total de echipe.

Activitatea a fost coordonata de domnul profesor Pirtea Marţian.


Intocmit de,

Prof. Marţian Pirtea,


miercuri, 12 decembrie 2007

La ora de practica (informatica)



Pai nam ce sa va supun prea multe , dar mie la orele de practica imi place foarte mult deoarece invatam foarte multe chestii noi pe care inca nu le stiam. Pana acuma la ora am invata rolul pieselor intr-un calculator, pentru ce foloseste fiecare piesa in calculatorul respectiv . Noi am mai invatat cum ca clonam un hard disk ceea ce pana acuma nam stiut si a fost o experianta pentru noi.
Sper ca si deacuma incolo toate orele de practica pe care o sa le avem sa fie tot la fel ca si orele pe care leam avut pana acuma si sa invatam tot mai multe chestii noi. Si am mai auzit de la un coleg ca a vorbit cu domnu diriginte si ia zis ca a rezolvat el ca sa ne duca duca intro tipografie , si sper ca si acolo sa invatam ceva nou din aceasta vizita . Va multumesc foarte mult ca vati facut timp sa cititi si aricolul meu.

Prezentarea unui mouse


Mouse-ul a fost inventat in 1964 de Douglas Englebart de la Institutul de Cercetari Standford. Mouse înseamnă "şoarece" în engleză. Acest nume îl poartă acel mic dispozitiv de formă aproximativ ovală, conectat printr-un fir la un port serial sau PS/2 al computerului. Unele tipuri de mouse sunt fără fir, comunicînd cu computerul prin raze infraroşii. Un mouse este extrem de util cînd se lucrează în mod grafic, de pildă în Windows.Cînd computerul are ataşat un mouse, pe ecran este afişat un pointer (cursor), care se poate deplasa în orice direcţie, analog cu mişcarea mouse-ului în contact cu o suprafaţă plană. Mouse-ul conţine un mic dispozitiv mecanic care este acţionat în funcţie de direcţia în care deplasăm mouse-ul, şi de viteza cu care ăl deplasăm, şi traduce aceste date printr-un dispozitiv optic, semnalele ajungînd apoi la computer, care deplasează pointerul pe ecran în mod corespunzător - dacă mişti mouse-ul spre dreapta pe masă, şi pointerul se mişcă spre dreapta pe ecran. Mouse-ul are şi 2 (uneori 3 sau mai multe) butoane cu care se pot da comenzi referitoare la obiectele de pe ecran indicate de pointer. Apăsarea unui buton al mouse-ului se numeşte click.

În acest fel, multe comenzi nu mai trebuie să fie date computerului sub formă de linii de text cu parametri, ci în mod vizual, ducînd pointerul pe un obiect de pe ecran şi dînd click. Multe programe au meniuri în care se poate opera din mouse, selectînd comenzile doar prin click-uri date cînd pointerul ajunge pe comenzile respective din meniu.

Mouse-ul uşurează foarte mult operarea cu meniuri şi obiecte, în mod grafic, şi uneori şi în programe de mod text. Totuşi, un mouse nu este absolut indispensabil, majoritatea programelor putînd fi controlate şi din taste. Sunt rare programele pentru a căror utilizare este obligatoriu să ai un mouse.

Tipuri de interfata pentru mouse

Mouse-ul poate fi conectat la calculator prin urmatoarele trei dispozitive:
- interfata seriala;
- port dedicat pentru mouse pe placa de baza;
- interfata de magistrala.

O metoda mai veche de conectare a mouse-ului des intalnita la calculatoarele compatibile IBM mai vechi este cea realizata prin intermediul unei interfete seriale. Conectorul tata de la capatul cablului de mouse este de tip DB-9 sau DB-25 (cu 9;25 de pini). Conectorul utilizat are toti pinii, desi pentru comunicatia dintre mouse si driverul de dispozitiv sunt folositi numai cativa.
Portul dedicat pentru mouse pe placa de baza.Cele mai multe calculatoare noi se livreaza cu un port dedicat pentru mouse, incoporat pe placa de baza.

Clonarea unui hard disk (HDD)




Acum vă voi prezenta foarte succint câteva facilităţi oferite de aplicaţie.

Crearea unei imagini se realizează simplu, din câţiva paşi, aplicaţia oferind explicaţii clare la fiecare etapă. Se pot selecta simultan una sau mai multe partiţii pentru care să realizezi backup-ul. Se poate alege şi nivelul de compresie a datelor, împărţirea imaginii în mai multe fişiere de dimensiuni egale şi protejarea prin parolă a imaginii create. Totodată se poate alege tipul backup-ului: diferenţial sau complet. O altă opţiune care eu găsesc ca e foarte utilă, este definirea unei zone (Acronis Secure Zone), inaccesibilă sistemului de operare, si implicit şi viruşilor, unde se poate stoca imaginea creată. Backupul se poate salva atât pe harddisk cât şi pe un cd sau dvd.

Imaginea creată se poate explora oricând şi se pot extrage doar anumite date (fişiere şi directoare) din ea.

O altă operaţiune pe care o poate executa aplicaţia este clonarea unui disk. Practic copiază 1 la 1 conţinutul unui harddisk pe un harddisk nou. Astfel salvaţi o bucată bună de timp, pe care altfel l-aţi consuma cu instalarea sistemului de operare, a driverelor, softului, etc.

Aplicaţia permite şi crearea unui disk bootabil, care permite refacerea unei imagini. Totodată se poate activa opţiunea Acronis Startup Recovery Manager, care permite rularea aplicaţiei, înainte de încărcarea sistemului de operare, adică şi în cazul în care sistemul de operare nu mai este funcţional.

Se poate stabili şi cu ce frecvenţă se realizează crearea sau actualizarea backup-ului.

Sper că v-am stârnit curiozitatea şi interesul pentru această aplicaţie, lăsându-vă pe voi să îi descoperiţi toate atuurile.

luni, 10 decembrie 2007

Placa de baza ASUS P5GC-MX/1333


Intr-un calculator se afla mai multi conctorii. In spatele caculatorului se afla conectorii pentru : mouse,tastatura care se mai numeste si PS/2 ,locul unde se mai poate conecta o imprimanta sau un scanner, se mai gasesc si cateva mufe pentru USB si mufa VGA care se foloseste pentru monitor. In interiorul unitatii se gasesc:sursa de alimentare,un hard disck , procesor,placa de baza,floppy,CD-Rom sau DVD-Rom . Apoi in el mai gasim si foarte multe cabluri de alimentare ,conectori , o mica baterie care se foloseste pentru a putea tine mersul orei in continuare si daca calculatorul este oprit.
In partea din fata a calculatorului (exterior) mai gasim butonul de pornire ,oprire si butonul de resetare a calculatorului. Apoi nu in ultimul rand in interiorul calculatorului mai gasim si sloturi pentru rami , placa video audio si placa de retea.

Descrierea unei placi de baza ASUS P5GC-MX/1333
Memorii suportate:DDR2
Frecventa memorie:667/533 MHz
Sloturi memorie:2
Capacitate maxima memorie: 2 Gb
Interfata grafica:PCI-Express 16x
Interfata ATA:1
Interfata S-ATA:4
Porturi paralele:1
Porturi USB:8
Sloturi PCI:2
Sloturi PCIx1:1

miercuri, 5 decembrie 2007

O problema dificila la matematica

Un trapez isoscel are diagonalele perpendiculare si linia mijlocie este de 24 de cm. Sa se afle aria trapezului.
Rezolvarea problemei:

A= (B+b)*hx2 =24*h= 24*EF

MN= l.m= B+bx2=24

∆FOC dr. isoscel=>OF≡FC≡DCx2

∆AOE dr. isoscel=>OE≡AE≡AB/2

EF=h=OF+OE=DCx2+ABx2==(AB+DC)x2=l.m.=24

A=24*24=576 cm^2

Aria=576cm`2