Banana, ale carei proprietati sunt cunoscute de sute de ani, poate fi considerata hrana ideala. Deoarece banana contine mai putina apa in raport cu celelalte fructe, continutul sau de hidrocarbonati este mai ridicat fiind preferata de sportivii de anduranta.Digestia este rapida.Bananele asigura o cantitate importanta de potasiu, vitamina B6 si intr-o mai mica masura acid folic si vitamina C.
Bananele nu depind de un sezon anume fiind disponibile pe durata intregului an.
Exista sapte nivele de coacere. Bananele sunt culese verzi de catre producatori si expediate la temperaturi scazute catre comercianti. Acestia tin bananele in camere de coacere pe o periada de patru, cinci zile inainte de a le trimite la beneficiari. Procesul de coacere nu poate fi accelerat. Camerele de coacere trebuie controlate atent, temperatura putand varia intre 14 - 17 grade Celsius pentru a avea fructe coapte uniform. Nivelul etilenei, gaz ce joaca un rol important in procesul de coacere, este, deasemenea, controlat riguros.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu