luni, 15 decembrie 2008
miercuri, 10 decembrie 2008
Steaua - Fiorentina
Steaua, afară din Europa
Presiunea s-
Efecte in Microsoft Word
Cateva exemple de efecte in Microsoft Word:
-taiere text cu o linie
-taiere text cu linie dubla
-exponent
-indice
-umbra
-schita
-in relief
-gravat
-majuscule reduse
-doar majuscule
-ascuns
miercuri, 3 decembrie 2008
Ziua Nationala a Romaniei
La multi ani romane si la multi ani Romania!
... 1 Decembrie este in general o zi cu o mare incarcatura emotionala, dar parca asta nu s-a simtit anul acesta, eu unul simt un oarecare gol dupa ziua aceasta...
... 1 Decembrie inseamna mai nou motiv de baute si distractie - pentru ca azi "e liber", inseamna nepasare fata de tara si tot ce inseamna "romanesc" (nu prea e trendy sa fii roman sau patriot), inseamna ignoranta si lipsa de respect fata de tot ce este sau ar trebui sa fie "al nostru".
... 1 Decembrie ar trebui sa fie, in primul rand, Sarbatoarea Noastra! a romanilor. Ziua in care ne sarbatorim tara, stramosii, istoria, bunele si relele si implicit pe noi! Ziua in care batranii rememoreaza istoria tarii si o povestesc copiilor. Ziua in care toti suntem mandri de tot ce inseamna "roman" - si o sa ma opresc aici, ca ar fi multe de spus, dar s-a inteles ideea...sursa:aici
marți, 11 noiembrie 2008
Lucrarea pentru atestat a competentelor profesionale- analiza preliminara
Doar dupa ce voi avea tot materialul necesar pentru acest atestat voi incepe sa aleg ideile principale pe care le voi scrie. Cu putin sprijin din partea domnului Diriginte care ne-a mai usurat din munca dandu-ne fiecaruia niste materiale didactice din care mai putem gasi multe informatii de care aveam nevoie.
Sper ca sa termin toata aceasta treaba cu bine si cat mai repede, si cand o voi prezenta comisiei sa iasa totul ca la carte.
luni, 10 noiembrie 2008
Rigla orizontala in Microsoft Word
Rigla orizontala din Microsoft Word se foloseste pentru aliniera textelor, a reprezentarilor grafice, a tabelelor si a altor elemente dintr-un document.
In partea dreapta a riglei observam un triunghi cae se foloseste pentru indentarea la dreapta. Pe rigla orizontala avem si doua argini una la dreapta una la stanga. PUtem sa observam triunghiurile si acel dreptungi si in imaginea alaturata:
miercuri, 5 noiembrie 2008
Alegerile din America
Alegerea lui Obama este istorică într-o ţară unde populaţia de culoare nu avea acces de facto la birourile de vot în urmă cu numai jumătate de secol. "Cine ar fi crezut în urmă cu 40 de ani că un negru, pe nume Barack Obama, va deveni într-
luni, 27 octombrie 2008
Ce este un tutorial?
Operaţii cu mouse-ul
- Click Dreapta: apăsarea o singură dată a butonului din partea dreaptă a mouse-ului
- Dublu Click: apăsarea de două ori succesiv a butonului din partea stângă a mouse-ului în interval de o secundă fără a mişca mouse-ul din loc.
Selecţia
- selecţia simplă: se face click pe un obiect. Astfel acesta devine selectat.
- selecţia multiplă: se face fie ţinând click apăsat şi descriind o zonă dreptunghiulară care să cuprindă obiectele care se doresc selectate, fie ţinând apăsată tasta “ctrl” cât timp selectăm simplu toate obiectele dorite.
- deselecţia: se face un click în afara oricărui obiect.
miercuri, 15 octombrie 2008
Mario
Poate va ganditi ce sunt cu banuti aia care se afla prin aer, va zic io ces cu ei ... daca dati cu capul in patratul acela rosu o sa va apara intructiuni legate despre acei banuti,dar daca poate uni nu stiu engleza si asa ca am sa va zic eu pentru ce folosesc acei banuti. Daca adunati 100 de banuti pe parcurs ce va jucati defiecare data cand ati adunat cei 100 de banuti o sa primiti o viata. Si dupa ce parcurge-ti tot mai multe nivele jocul o sa devina putin din ce in ce mai greu si trebuie sa aveti mare grija cu vietile pe care le mai aveti deoarece daca vi se termina toate vietile, atunci o sa fie o mare problema deoarece o sa viapara pe ecran scris cu litere mari
"GAME OVER", si am sa va afisej si eu o imagine alaturata in care puteti vedea cum o sa va apara si sa nu fiti speriati ca ati facut ceva cu jocul cand o sa vedeti acel scris.
Daca va ganditi sa jucati acest joc puteti da click aici si il gasiti chiar la subsolul pagini acelui blog.
miercuri, 8 octombrie 2008
DVD-RW LG GH22
LG anunta disponibilitatea de cel mai rapid DVD-RW
Comparativ cu anterioare rewriters cu DVD-ul 20x de scriere / citire de viteză, în scris, timp, a scăzut de la 4 minute si 38 secunde la 4 minute şi 18 de secunde.În plus, utilizatorii pot de asemenea beneficia de un nou adăugat funcţiei ", a tăcut joacă."
Silent Play vă permite utilizatorilor de control la citit viteza. Atunci când utilizatorii nu au nevoie de astfel de viteza de citire mai mare, cum ar fi mass-media în timpul redării, el / ea poate citi mai mic de viteză şi de zgomot supărător va fi redusă în mod semnificativ. GH22 nu numai utilizatorii cu oferta cea mai avansată tehnologie cu cea mai rapidă DVD + / - viteza de scriere, dar este, de asemenea, "user-friendly" lăsat utilizatorii de control de viteză pentru a citi mai liniştită şi mai plăcut de lucru de viaţă.
DVD+/- R 22x DVD + / - R 22x
DVD-R DL 12x DVD-R DL 12x
DVD-RW 6x DVD-RW 6x
DVD-RAM 12x DVD-RAM 12x
DVD+R DL 16x DVD + R DL 16x
DVD+RW 8x DVD + RW 8x
DVD+/-R 16x DVD + /-R 16x
DVD+/-RW 12x DVD + /-RW 12x
DVD+/-R DL 12x DVD + /-R DL 12x
DVD-ROM(SL/DL) 16x/12x DVD-ROM (SL / DL) 16x/12x
DVD-RAM 12x DVD-RAM 12x
Calvarul de pe strada Menumorut
Placa de baza Ga M68SM S2l
luni, 6 octombrie 2008
LOGO (salvati natura)
1. Logo trebuie sa fie original
2. Logo trebuie sa fie simplu
3. Logo trebuie sa ai un impact vizual puternic
4. Logo trebuie sa fie usor de memorat
5. Logo-ul trebuie sustina brandul
6. Logo-ul trebuie sa vinda.
miercuri, 18 iunie 2008
Scoala are nevoi de mici "imbunatatiri"
-fiecare elev sa aibe cate un laptop
-toata scoala sa aibe internet wirles
-dusuri si o minipiscina in care sa ne relexam dupa ora de ed. fizica
- sa se scoata catalogu si sa nu se mai dea note
- si sa avem voie cu telefoane in scoala
-si cat mai multe fete in scolala
-si sa schimbe toti profesorii si sa bage numai profesoare care sa nu aibe mai mult de 30 e ani
-si cei care fac naveta sa primeasca cate o masina fiecare ca sa nu mai intarziem la ore (de preferinta ma multumesc si cu un "BMW sau un audi R8")
-si sa avem maxim 4 ore pe zii
marți, 17 iunie 2008
Imprimanta multifunctionala laser HP M1005
Specificatii tehnice multifunctional laser HP M1005:
Functii disponibile: copiator, imprimanta, scanner.
Copiator: Viteza de copiere: 14 cpm. zoom: 25 - 400 %, rezolutie la copiere: 600 x 600 dpi, prima pagina in 10 sec, copii multiple: 1 - 99.
Imprimanta: Format: A4, tehnologie: laser monocrom, viteza de printare: 14 ppm, rezolutie la printare: 600 x 600 dpi.
Scanner: rezolutia digitala: 19200 dpi, rezolutia optica: 1200 dpi, consumabile: Q2612A - cartus toner negru,dimensiune hartie: A4/A5/B5/C5/C6/DL, alimentare hartie: 160 pagini, procesor: 230 MHz, interfata: USB, ecran LCD: 2-linii, 16-caractere.
Sistem de operare: Microsoft Windows 98/Me/2000/XP/Server 2003
Dimensiuni (W x D x H): 437 x 363 x 308 mm
Greutate: 8.5 Kg
Inainte de atestat
joi, 12 iunie 2008
miercuri, 4 iunie 2008
Majoratul meu
Aceasta zi nu o voi uita si sper sa mai am parte de asa distractie ca si-n seara aceea, si deabia astept sa ma duc si io la altii la majorat ca sa ne distram la fel de bine si sa sarbatorim dinou pana-n zori.
Cam atata am avut sa va zic asa pe scurt despre aceea zi memorabila pentru mine deoarece am implinit si eu 18 ani si am putut sa fac si eu scoala de soferi... si am o veste buna pentru voi dar mai ales pentru mine sa stiti ca am si luat deja permisu de conducere, deci care vreti puteti veni la o tura cu mine cu masina.
joi, 29 mai 2008
Gigi Strike
-am ales o poza de pe net
-am inlocuit capu cu al lu Becali
-am adaugat un elicopter,
-o pusca, 2 gloante un parasutist,
-o gaina,un ou cateva boabe de porumb,
-2 tatuaje, o casca,inca 2 teroristi pe un zid
-am scris pe zid becali
-am mai pus emblema de la counter pe zid
-si am scris titlul "Gigi Strike"
marți, 27 mai 2008
miercuri, 21 mai 2008
Fotoreportaj
Formatarea titlului
De foarte multe ori văd titluri captivante care, după ce citesc articolul, ajung la concluzia că am fost înşelat de autor, pentru că el a abordat alt subiect decât cel care l-a scris la titlu, sau în cel mai bun caz, subiectul anunţat în titlu l-a atins doar tangenţial. Cu astfel de titluri poţi face pe cititor să citească odată un articol de al tău, dar rişti să-l respingi pentru totdeauna ca să nu mai citească şi alte articole care urmeză să le scrii în viitor. Verifică bine cât de bine se potriveşte titlul articolului cu conţinutul.
luni, 5 mai 2008
Ce am vrut si ceam am realizat in aceasta vacanta
Dupa ce am luat aceasta scurta vacanta de paste, mi-am propus ca sa ma duc cu prietenii o saptamana la "Coada Lacului" dar nu am mai mers din cauza vremii deafara nefavorabile si deacea am hotarat cu toti ca sa mergem macar de 1 Mai pentru o zi la Suncuius si macar o zi sa ne distram si noi in aceasta vacanta scurta pe care am primito si noi. Din pacate si in acea zi de 1 Mai cand am plecat la Suncuius, nici atunci nu a fost o zi foarte buna deaoarece dimineata a inceput sa picure cu cativa stropi de ploaie si nea cam speriat putin, crezand ca si acea zi o vom rata din cauza vremii.
Desi din pacate noi neam propus ca sa stam o saptamana la Coada Lacului, am ajuns sa stam doar o zis de 1 Mai la Suncuius.
Deci ati vazut ce ne-am propus noi si ce am realizat pana la urma.
Si sus puteti observa o mica poza cu mine de la Suncuius
miercuri, 16 aprilie 2008
Separatia de culoare in poligrafie
Separatia de culoare este utima faza in care ajunge un document inainte de a fi tiparit. De fapt tot procesul de pregatire al unui document ar trebui sa aiba in vedere faptul ca la un moment dat trebuie ca tot ce se afla in fisier va fi separat pe planuri separate de culoare.
In principiu, separatia consta in impartirea pe mai multe planuri de culoare a unui document.
1. De ce avem nevoie de separatie ?
Orice culoare pe care o vedem si incercm sa o tiparim, poate fi desompusa in componentele sale primare. Fiecare obiect de fapt, reflecta lumina. Lumina se descompune in cele trei componente: RGB (Red, Green, Blue). Pentru a putea reproduce o culoare, trebuie ca intr-un fel sa existe un "ceva" care sa reflecte acea culoare. mai precis componentele RGB ale culorii respective. Monitoarele sunt dispozitive care decodifica un semnal electric si genereaza culorile prin suprapunere de lumina. Cand nu se bombardeaza cu nimic, este obtinuta culoarea negru. Cand este intensitate maxima de radiatie pe fiecare canal, se obtine culoarea alba. Prin amestecu luminii rosii, verzi si albastre, se obtine un numar foarte mare de culori. Oricum, numarul de culori este mai mic decat cel din specrtul vizibil. Insa aceste culori formeaza ceea ce se numeste un "spatiu de culoare".
Deoarece este un spatiu in care cantitatea maxima din fiecare componenta e necesara pentru a se obtine culoarea alb, acest spatiu se numeste ADITIV. El caracterizeaza dispozitive care emit lumina.
In momentul in care se imprima o culoare, se foloseste un model SUBSTRACTIV de descriere a culorii.
Exista si alte spatii de culoare decat acesta dintre cele mai importante, le amintesc pe HLS, CMY, CMYK si Lab. Ultimul este un spatiu matematic ce descrie cel mai fidel culoarea.
Spatiul de culoare pe care se bazeaza metodele de tiparire este spatiul CMYK (Cyan, Yellow, Magenta, blaK).
Despre separatie este vorba ori de cate ori e necesara descompunerea unei culori in culorile primare. Fie ca e vorba de fotografie, tipar, televiziune sau vizualizare pe monitor. La un moment dat, aceasta notiune apare, chiar daca este ignorata. Prima separatie pe care o intalnim cand prelucram o imagine digitala este separatia RGB. Practic se genereaza 3 canale de culoare.
In principiu, daca am trai intr-o lume cu vopsele perfecte si cu o hartie care sa reflecte un alb perfect si care sa nu creeze probleme la contactul cu cerneala, in momentul in care am dori sa tiparim, separatia RGB ne-ar fi suficienta. Nu ar trebui decat sa inversam culorile si am obtine o separatie CMY. Problemele mari apar din cauza imperfectiunilor materialelor pe care putem sa le folosim in industrie. Pentru a se compensa aceste imperfectiuni, se foloseste vopseaua neagra.
Desi spatiul de culoare CMYK este format din suprapunerea a 4 culori, acest spatiu are mai putine culori decat spatiul RGB, care are mai putine culori decat spatiul Lab. Culorile care exista intr-un spatiu si nu se regasesc in alt spatiu, sunt culorile iesite din gama.
Spatile RGB si CMYK sunt 2 spatii care se intersecteaza. Desi in CMYK exista mai multe culori decat in RGB, sunt nuante de negru si tonuri inchise care nu pot fi reproduse in RGB, dar se pot reproduce in CMYK.
In esenta, de separatie este nevoie pentru a putea reproduce o culoare. Sau pentru a putea tipari o culoare. Mai exista un model de separatie pe hexacrome plate CMYKOG (Cyan, Yellow, Magenta, blaK, Orange, Green) dar nu este prea folosit.
2. Cum se face separatia ?
Se porneste de la un document intr-un program oarecare. Sa presupunem ca este vorba de FreeHand. In Corel, Quark, Illustrator, trebuie sa tii cont de aceleasi principii. Documentul presupunem ca este plin cu tot ce trebuie pentru a avea o lucrare complexa.
Cateva reguli trebuie sa le subliniem inainte de a incepe treaba. Vopselele speciale au uneori caracteristici tehnice diferite de vopselele de proces (densitate, vascozitate). Asta face ca un gradient de la 0 la 100 de culoare sa arate bizar si neintuitiv in functie de caracteristicile vopselei. De aceea e bine sa se evite pe cat posibil suprapunerea de culori speciale, sau culori speciale si culori de proces. Asta pentru ca exista riscul sa nu se obtina culoare pe care intuitiv ne-o dorim, ci o ciorba maronie si ciudata.
joi, 10 aprilie 2008
Densitometru
Ce este un densitometru?
de o anumită intensitate, densitometrul poate calcula denstitatea negrului (adică cât de negru este fonta produsă de imagesetter), respectiv procentajul unui raster.
Folosirea unui densitometru este destul de importantă pentru calibrarea echipamentului şi pentru menţinerea calităţii procesului de pre-press. Dacă vă convingeţi că:
Densitatea negrului este peste DMax = 4,
Procentajul rasterului are o abatere maximă de ±1%,
Punctul este suficient de clar (conturul este clar chiar şi sub o lupă puternică),
puteţi considera că filmul este de calitate bună, şi eventualele probleme tehnologice provin din altă parte. Primele două verificări pot fi făcute doar cu un densitometru.
Calibrarea imagesetterului este iarăşi imposibilă fără un densitometru. Calibrarea este un procedeu care corectează dot gain-ul care se produce în imagesetter: imagesetterele capstan au un dot gain de circa 10%, adică un raster de 50% iese aproximativ 60% pe film. Astfel RIP-ul va predistorsiona punctele de raster: pentru a produce un raster de 60%, va expune un raster de circa 50%, ştiind că pe film va ieşi valoarea dorită, adică 60%. Predistorsionarea se face pe baza curbei de răspuns a imagesetterului, ce se trasează pe baza măsurătorilor făcute cu un densitometru.
Densitometrele sunt de obicei destul de precise (cu o eroare de sub 0.5%), deci nu merită să cumpăraţi densitometre foarte scumpe: precizia unui densitometru mai vechi şi mai ieftin este suficient de bună să vă calibraţi imagesetterul.
joi, 27 martie 2008
miercuri, 5 martie 2008
Interviu de ziua scolii la ''Constantin Brancusi''
-Domnule Bacos spunem cum ti sa parut acest meci?(reporter)
- Pentru mine a fost o pierdere de timp deoarece am fost obligat de domnul profesor de educatie fizica sa particip.(Bacos)
-Dar despre adversari ce parere ai avut?(reporter)
-Au jucat destul de bine dar in ultima parte a meciului au inceput sa faulteze mai ales pe colegul meu de echipa Kristof Stefan.(Bacos)
-Dar despre echipa ta ce poti sa ne supui,cum au jucat?(reporter)
-Au fost individuali, nu au pasat deoarece se crdeau mari vedete pentru ca ei fac baschet pentru echipa scolii ''Constantin Brancusi''.(Bacos)
-Ce poti sa ne spui despre scorul final al acesuti meci?(reporter)
-Am castigat cu multa dificultate deoarece cei din echipa claselor a XII-a au pasat mai mult decat cei din echipa mea, dar pana la urma tot am reusit sai invingem.(Bacos)
-Vei mai participa si la alte meciuri de zilele scolii daca se vor mai organiza?(reporter)
-Nu pentru ca este o pierdere de timp, deoarece in acea sala nu se poate juca baschet,este foarte mica. Doar te inghesui in acea sala deoarece nu ai spatiu suficient.(Bacos)
-Iti multumesc pentru interviul pe care mi lai acordat, si sper sa ai parte numa de victorii deacuma inainte .(reporter)
-Iti multumesc si eu si a fost o onoare pentru mine sa iti acord acest interviu .(Bacos)
miercuri, 23 ianuarie 2008
joi, 10 ianuarie 2008
CCleaner - mătura de care aveţi nevoie
Captura de mai sus evidenţiază un prim fapt important pentru mulţi: are interfaţă în limba română! Există patru secţiuni: Curăţire, Probleme, Unelte şi Opţiuni. Apelând la Curăţire veţi face evident curăţenie. După cum puteţi vedea tot din captură, puteţi alege camerele în care să facă curăţenie: unde în Windows, ce parte din care programe. Puteţi opta pentru curăţenie majoră (ca de Paşte şi de Crăciun), dar atenţie că se vor şterge şi informaţii precum lista celor mai recent deschise fişiere în MS Word - nu este ceva vital, dar să nu spuneţi că nu aţi fost prevenit. Citiţi cu atenţie lista şi optaţi pentru formula de curăţenie dorită. Şi apelaţi periodic la CCleaner. Îl găsiţi mereu uşor şi rapid dând click dreapta pe Coşul de Gunoi (Recycle Bin).
Dacă daţi click pe butonul Probleme, CCleaner va analiza dacă sunt probleme. Unde? Din nou, acolo unde alegeţi Dvs (fişiere dll orfane, extensii nefolosite, programe vechi, scurtături…). După ce a găsit problemele (butonul Scanează pentru probleme) apăsaţi butonul Rezolvă problemele selectate. La rezolvare programul vă întreabă dacă doriţi să faceţi o copie de siguranţă a regiştrilor: foarte recomandat să răspundeţi pozitiv invitaţiei, mai ales dacă sunt multe probleme identificate.
Personal folosesc frecvent programul şi pentru a treia activitate a sa, Unelte. Mda, nu am idee de unde acest nume. De la “unelte” puteţi face două lucruri: să dezinstalaţi programe; şi să modificaţi programele ce se lansează deodată cu sistemul de operare. Într-adevăr, Windows are încorporat în Control Panel aplicaţia Add/Remove Programs. Dar în timp ce soluţiei Windows îi trebuie minute în şir să afişeze lista aplicaţiilor instalate, CCleaner se descurcă aproape instantaneu. Şi funcţia de control a programelor care se lansează automat este foarte utilă, pentru că aproape sigur nu aveţi nevoie de toate înşirate acolo.
ATENŢIE: La instalare CCleaner vine cu Yahoo! Toolbar. Dacă aveţi şi folosiţi Yahoo! Toolbar, atunci nu vă deranjează aceasta. Dacă nu doriţi (ca şi mine) Yahoo! Toolbar, nu vă faceţi probleme: în timpul instalării (şi acest proces este în limba română!) veţi putea opta pentru neinstalarea aplicaţiei Yahoo!. Acestea fiind spuse, vă invit să descărcaţi programul şi să îl ţineţi mereu la îndemână. Ca şi mătura de lângă chiuvetă (sau de după uşa de la bucătărie… sau de la cămară… sau de unde o fi ea).
miercuri, 9 ianuarie 2008
Spybot
Batalia contra programelor cu "facilitati" SPYWARE
Nu cu mult timp in urma, virusii Web si de e-mail erau cel mai de temut inamic al utilizatorilor. Desi viermii si virusii inca produc multe pagube prin compromiterea si pierderea de date, o noua amenintare, cunoscuta sub denumirea de spyware, fura productivitatea utilizatorilor si, implicit, linistea acestora. Eticheta de "spyware" se poate aplica programelor legale, dar suparatoare, carora utilizatorii le permit instalarea pe sistemele lor sau programelor care se instaleaza fara permisiune. Ambele tipuri de aplicatii consuma resursele calculatorului, incetinesc conexiunea la Internet, spioneaza activitatea de navigare si chiar forteaza redirectionarea browserului Web. Pentru a ne incadra in scopul acestui articol, vom numi prima categorie adware, iar pe cea de-a doua, spyware. Programele adware isi expun intentiile, vin cu un uninstaller si pot fi curatate din sistem. Programele spyware, pe de alta parte, se instaleaza fara permisiune si sunt aproape imposibil de indepartat fara asistenta.
O serie de programe anti-spyware au aparut pe piata pentru a furniza aceasta asistenta. Noi am evaluat zece utilitare, care au ca scop detectarea si indepartarea spyware si adware de pe PC-uri, analizand rata de detectare, viteza de scanare, abilitatea de a preveni instalarea aplicatiilor nedorite, precum si usurinta in utilizare. Am fost placut surprinsi sa descoperim cateva programe care s-au descurcat foarte bine, curatand sistemele infectate si prevenind noi infestari.
PC World a testat produse care variaza ca pret intre 20 si 40 USD, apartinand unor vendori precum Allume Systems (fost Aladdin Systems) cu produsul Internet Cleanup, Aluria Software - Spyware Eliminator, Computer Associates - Etrust - PestPatrol AntiSpyware, InterMute - SpySubstract Pro, Network Associates - McAfee AntiSpyware, Sunbelt Software - CounterSpy, si Webroot Software - Spy Sweeper. In plus, am testat si doua programe gratuite - Ad-aware SE Personal de la Lavasoft si Spybot Search & Destroy de la Safer Networking - plus un al treilea program gratuit, destul de greu de utilizat, dar eficient, HijackThis de pe Merjin.org. Nu am inclus HijackThis in graficele noastre deoarece, spre deosebire de celelalte, acesta nu scaneaza posibilele infectari. De asemenea, am testat un produs beta, Windows AntiSpyware, care s-a numit pana anul trecut Giant Software AntiSpyware.
Am confruntat utilitarele cu 45 de programe adware si spyware, des intalnite in activitatea noastra. Aceste aplicatii au creat 81 de fisiere si procese separate, ceea ce s-a dovedit o adevarata provocare pentru utilitarele noastre. Infectiile spyware pot incepe cu o singura instalare de software publicitar. Adesea, programele adware anunta userul de intentiile sale, iar acesta accepta fara sa citesca acordul de instalare. Dar, desi multe cauta aprobare inaintea instalarii, nu toate sunt atat de transparente. Chiar si software-ul gratuit care promite doar advertising limitat se poate transforma intr-un sistem plin de spyware, prin descarcarea si instalarea altor aplicatii third-party.
Eliminarea intrusilor
Mai intai am testat capacitatea de eliminare a componentelor active ale unui spyware; apoi am analizat capacitatea fiecarui utilitar de a preveni in timp real instalarea.
Spyware-ul adesea ataca browser-ul de Internet al utilizatorului, schimbandu-i setarile pentru home page si search, redirectionandu-l catre pagini de Internet cu un continut nedorit. Mai rau, inversarea redirectionarilor automate poate fi foarte grea atunci cand sunt monitorizate si pastrate de procese active. Utilitarele au avut cele mai mari probleme in repararea modificarilor facute la paginile de home si search ale browserului.
Astfel de schimbari nu incarca automat spyware, dar daca utilizatorul apasa pe acel buron de meniu, poate incepe o infectare.
Calea catre succes
Al zecelea program al testului nostru, HijackThis (Merjin.org), nu este un scaner traditional. HijackThis furnizeaza un raport cu toate procesele active, cheile de registri si continutul directoarelor din startup, BHO-uri si serviciile gasite in sistem. Cu ajutorul acestui program puteti localiza si indeparta paragrafele suspecte sau nedorite. Desi pentru identificarea unor astfel de intrari este nevoie de un utilizator experimentat, programul este indeajuns de usor pentru a putea fi folosit si de un utilizator mai putin experimentat. Cei mai putin experimentati pot posta raportul programului pe diferite forumuri pe Internet pentru asistenta in identificarea proceselor indezirabile
Am folosit acest program simultan cu Add or Remove Programs din Control Panel. Am fost surprinsi sa gasim cate un uninstaller pentru aproape fiecare dintre cele 45 de aplicatii adware/spyware de pe sistemul nostru infectat (pentru a putea rula aceste uninstallere trebuie sa stiti carui program corespund). Folosindu-le si urmand HijackThis - care identifica si stergea componentele active neinlaturate de la dezinstalare - am obtinut cel mai bun scor, omorand toate elementele care au infectat sistemul. Acelasi rezultat l-am obtinut si cand am folosit CounterSpy pentru scanare impreuna cu HijackThis. Nici o alta abordare nu a oferit un procentaj maxim.
Monitorizare in timp real
Capacitatea de a indeparta amenintarea spyware de pe un PC este vitala, dar prevenirea infectiei este preferabila. Una dintre cele mai bune unelte in aceasta privinta este Spybot. Folosindu-se de Resident TeaTimer, utilitarul ne-a avertizat de fiecare data cand un program a incercat sa faca modificari in registrii sistemului. Chiar si procesele spyware capabile sa se incarce automat in memorie au fost raportate si impiedicate sa modifice registrii.
Spybot mai include o caracteristica prin care protejeaza fisierul Hosts de modificari. Hosts furnizeaza o harta pentru browser, unde fiecare intrare este compusa dintr-o adresa Web si adresa IP catre care este directionat browserul.
Aparat foto digital
BenQ E820
8 Megapixeli si Zoom optic 3x
Cu E820 se pot face si printa fotografii in format mare. Permite capturarea oricarui detaliu in culori vii si de o claritate perecta.
Cadrele se pot deasemenea personaliza astfel se pot folosi diferite efecte pentru poze.
Rezolutie maxima a imaginii: 3264 x 2448
Zoom optic : 3
Zoom digital:4
Memoarie externa: Secure digital
Memorie interna:6:MB
Format fisier: Stil image:JEPG
Video:Avi
Audio:WAV
Srabilizator imagine :Nu
Distanta focala:6.2-18.6 m
Conexiuni:-Interfata calculatorului:USB 2.0
-Iesiri audio video:Audio/video out
Compatibilitate: sistem de operare Microsoft Windows 98/98SE.2000/ME/XP/Vista
Ecran 2.5 inch LTPS 150 000 pixeli
Dimensiuni:91.5x56x22.5 mm
Greutate : 130 g
Pachetul include:-BenQ E820
-Baterie Litiu-ion
-Cablu USB/AV
- Incarcator baterie
- Manual de utilizare
La doar 504 lei (Tva inclus)
luni, 7 ianuarie 2008
O zi din vacanta
Apoi dupa acea noapte de neuitat a doua zi iar neam distrat deoarece am plecat cu prietenii mei la Arieseni si neam dat cu schiurile , sania si cu nailonu. Pe sfararsitul zilei eram tot ud si inghetat, dar ce mai conta dupa o asa zi frumoasa si plina de peripetii , asa zisa cu peripetii deoarece la urcarea pe munte inainte ca sa ajungem la partie am ramas impotmoliti cu microbusul chiar de la inceput cand incepeam sa urcam muntele , si a trebuit sa ne dam toti jos din microbus si sa trecem la impins dar nu toti ci numa baietii deoarece fetele au ramas in microbus si a trebuit sa le impingem si pe ele si asa am facut noi incalzirea inainte ca sa ajungem pe partie. Apoi la coborare cand sa ne intoarecem acasa ni sa rupt lanturile de la o roata si a trebuit sa coboram cu foarte mare grija pentru ca eram drumul inghetat . Continuandu-ne noi drumul spre casa deodata la cateva fete li sa facut rau si a trebuit sa oprim dinou ca sa coboare si traga putin aer .
Si intr-un final ajungem si noi acasa foarte obositi dar cu gandul ca am avut o zi de neuitat in acea zi minunata de decembrie pe care nu o vom uita niciodata . Si speram ca si la anu sa mai mergem la Arieseni si sa ne distrm tot asa de bine ca si anul acesta .